Дефиле на хуманоста

Во организација на Црвениот Крст се одржа дефиле за промоција на толеранција, мир, соживот и култура .

На ова дефиле  присуствуваа и претставници од нашето училиште, кои маршираа од СУГСГ “Орце Николов” до Градски парк каде што со останатите учесници  испратија заедничката  порака за еднаквост, борба против дискриминација, соживот и прифаќање на различностите.

Во Градскиот парк претставници на Цвениот крст одржаа кратки говори за важноста на хуманизмот по што следуваше музичка програма.