ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ

По повод ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО, во чест на сите здравствени работници кои несебично даваат се од себе да го зачуваат здравјето на сите, учениците од 8 и 9 одделение од ООУ„Дане Крапчев“ во изминатиот период изработуваа плакати на часовите по ликовно образование на тема- ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ

. Се надеваме дека на овој начин ќе го свртиме вниманието кон проблемите со кои се соочуваат луѓето со ретки болести и дека ќе бидеме отворени за да им помогнеме да ги совладаат сите предизвици, препреки и тешкоии со кој се соочуваат секојдневно. Воедно на овој начин го одбележуваме Денот на здравјето и во услови кога сечие здравје е загрозено, се надеваме дека сите ќе бидеме хумани и одговорни и за себе и за другите.