Географија- општински и регионални натпревари

На 13.03.2021 година беа одржани општинските натпревари по географија за ученици од основните училишта. Натпреварот го организираше ЗПГМ(Здружение на професори по географија на Македонија) „ПРОФ. Д-Р ЉУБЕ МИЛЕНКОВСКИ“  

Од нашето училиште Дане Крапчев учествуваа следниве ученици :

Алексеј Стојановиќ  VIII-3

Давид Цветковски  IX-3

Јована Деаноска  VIII-4

Од  учениците кои учествуваа  второ место на Општина Гази Баба освои ученикот Алексеј Стојановиќ со што обезбеди влез на регионалниот натпревар.

На 04.04.2021 година се одржаа Регионалните натпревари по географија за ученици од Основните Училишта.

Од нашето училиште Дане Крапчев учествуваше ученикот Алексеј Стојановиќ кој освои 3-то место во Скопски регион-1  со што обезбеди влез на државниот натпревар по географија